Πασχάλης Πούλος Φιλόλογος, Σύμβουλος έκδοσης Ζω

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός και η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ο Χριστός με το θάνατό του συνέτριψε τον θάνατο. Άλλαξε ριζικά την πορεία του κόσμου, την προοπτική και τη δυναμική της δικής μας ζωής.

Είναι ένα γεγονός μοναδικό που δίνει νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Απήλλαξε τον άνθρωπο από το άγχος του θανάτου και του άνοιξε το δρόμο για τη Βασιλεία του Θεού. Κατέστη η αστείρευτη πηγή άντλησης δύναμης εναντίον κάθε μορφής απόγνωσης. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν πίστη στο Χριστό, βιωματική σχέση μαζί του και συνεχή πνευματική ανανέωση.

Τη γιορτή του Πάσχα, την Ανάσταση την αισθάνονται και τη χαίρονται όχι μόνον οι πιστοί αλλά και άνθρωποι που αναζητούν την αλήθεια και ταλαντεύονται μεταξύ πίστεως και ολιγοπιστίας. Έτσι εξηγείται η μεγάλη κοσμοσυρροή κατά την ημέρα της Αναστάσεως. Γίνεται το αδιαχώρητο στις εκκλησίες. Όλοι σπεύδουν να λάβουν το Άγιο Φως, που διαχέεται πολύ γρήγορα στις λαμπάδες, αλλά και στις καρδιές των πιστών που τις γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.

Η Ανάσταση ή η Λαμπρή όπως αλλιώς την ονομάζουμε, είναι συνδεδεμένη με την εθνική μας ζωή δεδομένου ότι στα χρόνια της Τούρκικης σκλαβιάς οι Έλληνες έδωσαν στη γιορτή και συμβολικό νόημα ως προς την ανάσταση του Έθνους. Η Ανάσταση του Κυρίου συνδέθηκε με την Ανάσταση της πατρίδας μας. Η Ανάσταση σημαίνει ακόμη προσπάθεια για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα πάθη και τις αδυναμίες του. Η αναστάσιμη χαρά και ελπίδα κράτησαν όρθιο το γένος μας στη μαύρη περίοδο της δουλείας. Ας ευχηθούμε να το κρατήσει και πάλι όρθιο στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε .Εάν το Φως της Ανάστασης παραμένει ζωντανό στις ψυχές μας δε θα αργήσει να διαλύσει τα σκοτάδια του πολέμου και της πανδημίας που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την ζωή μας.

Η Ανάσταση του Σωτήρα μας, μας καλεί όλους να αναγεννηθούμε. Να γκρεμίσουμε τα τείχη του μίσους. Να καταργήσουμε τις διακρίσεις, τις ανισότητες και τον κάθε είδους ρατσισμό. Μέσα από το πνεύμα της Ανάστασης γινόμαστε όλοι αδελφοί.

Ας ανοίξουμε όλοι μας την πόρτα της καρδιάς μας για να αναστηθεί μέσα μας Ο Χριστός και να δώσει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας.

Πασχάλης Πούλος

Φιλόλογος

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069