Pfizer: «Ξεστοκάρουν» στην Ελλάδα τα εμβόλια mRNA αλλά στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν θεραπεία με χάπια!

Την ώρα που η Pfizer έχει κάνει την πλειοψηφία των Ελλήνων «πελάτες» της, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιέζει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και μάλιστα και με 3η δόση στις ΗΠΑ, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν χάπια!

Συγκεκριμένα η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι κατά του Covid-19 το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Πρόκειται για το δεύτερο χάπι κατά της ασθένειας που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης μετά τη χθεσινή έγκριση από το αρμόδιο βρετανικό φορέα του χαπιού της επίσης αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck (MSD στον υπόλοιπο κόσμο).

Η Pfizer μετά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα σκοπεύει να καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν», όπως ιδία αναφέρει.

Τι σημαίνει η ανάπτυξη του χαπιού

Μεγάλη εντύπωση αρχικά μας προκαλεί πως η Pfizer μία μόλις ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Merck ανακοινώνει και αυτή ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού. Θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής ότι το είχαν έτοιμο, απλώς άφηναν τον κόσμο να πεθαίνει ώστε να δημιουργήσουν μια έκτακτη ανάγκη και να πουλήσουν εμβόλια και να αυξήσουν τα έσοδα τους οι «Big Pharma». 

Αλλά εκτός απ’ αυτό η ανάπτυξη πλέον χαπιού τόσο από την Pfizer, όσο και από την Merck (πιθανολογούμε θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες) δείχνει ότι στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες μεγάλες χώρες, η πανδημία όπως την ξέρουμε θα τελειώσει σύντομα, καθώς οι πολίτες που κινδυνεύουν θα μπορούν να πάρουν ένα χάπι και να θεραπευτούν. 

Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για εμβόλια δεν θα υπάρχει και άρα θα πέσει η ζήτηση. Μάλλον γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιέζει τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα κατά του κορωνοϊού (φυσικά με το σκεύασμα της Pfizer) ώστε η αμερικανογερμανική εταιρεία να «ξεστοκάρει» εμβόλια. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις της Pfizer ανακοίνωνε ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση μετά τους έξι μήνες εάν θέλει κάποιος να έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και όλα τα «προνόμια» που δίνει αυτό.

Κάτι το οποίο ήταν γνωστό τουλάχιστον από τον Απρίλιο, όμως εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» διέψευδαν κατηγορηματικά κάθε σενάριο για υποχρεωτική δόση. Λίγες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις της Pfizer και της Merck η τρίτη δόση ετοιμάζεται να γίνει υποχρεωτική στην Ελλάδα. Σύμπτωση; 

Να θυμίσουμε εδώ ότι προ λίγων μηνών ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογία του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, είχε πει τα εξής: «Αυτά είναι λοιπόν (οι παρενέργειες) τα αποτελέσματα της υπερεπιτάχυνσης. Τα εμβόλια αυτά πρέπει να ξέρετε ότι η κλινική τους μελέτη ολοκληρώνεται τέλος του 2023. Τι έτος έχουμε τώρα; Αρχές του 2021. Γιατί είναι στην αγορά τα εμβόλια; Γιατί μετά το 2022 δεν θα υπάρχει η πανδημία άρα δεν θα μπορούμε να τα πουλήσουμε». 

Μένει να δούμε εάν τα όσα έλεγε τον Απρίλιο του 2021 θα επιβεβαιωθούν. 

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069