Πλοία: 2 και 9 Απριλίου δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια Αθήνα – Χανιά λόγω ακρίβειας

Το λιμάνι του Πειραιά (Eurokinissi)

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια πλοίων από Χανιά προς Κρήτη στις 2 και 9 Απριλίου καθώς η ενεργειακή κρίση χτυπά και την επιβατηγό ναυτιλία. Από τα μέσα Μαρτίου τρεις εταιρείες που  πραγματοποιούν το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς (και βρίσκονται σε κοινοπραξία ) έχουν διακόψει ορισμένα δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αρκετός κόσμος που να πραγματοποιεί το  ταξίδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ακόμα και όταν υπήρχε περιορισμένη κίνηση επιβατών. «Καθοριστικό ρόλο για την μείωση των δρομολογίων έχει σίγουρα παίξει και η ενεργειακή κρίση», σημείωσε στο OPEN ανώνυμη πηγή που εργάζεται σε μία από τις εν λόγω εταιρείες. Πλέον ο ένας τόνος μαζούτ κοστίζει 1.000 ευρώ γεγονός που σίγουρα επηρεάζει την ακτοπλοΐα.

Όσον αφορά στις τρεις παραπάνω εταιρείες, τα δρομολόγια προς Κρήτη αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά από τις 16 Απριλίου, οπότε και σιγά – σιγά ξεκινά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το OPEN, μέχρι τότε οι εταιρείες συζητούν να ενώσουν κάποια δρομολόγια, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από τα ταξίδια, αλλά και να κόψουν εντελώς κάποια άλλα. Επίσης, στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν μειωμένα δρομολόγια ακόμα και τον Μάιο οπότε και ξεκινά η τουριστική σεζόν. Τα τρία αυτά σενάρια δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα δρομολόγια Αθήνας – Κρήτης.

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069