Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Δένδια για το ταξίδι στη Μαριούπολη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (AP)
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (AP)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών  Νίκο Δένδια για την προθυμία του να ταξιδέψει στην πολιορκημένη Μαριούπολη συνοδεύοντας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συντονισμό με τον πρόεδρο της διεθνούς επιτροπής του  Ερυθρού Σταυρού.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας από την πόλη και να μεταφερθεί  ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ομιλία του στην ιταλική Βουλή.

Ο Δένδιας θα ταξιδέψει στη Μαριούπολη

Ο Νίκος Δένδιας, θα ηγηθεί αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Μαριούπολη. Όπως επεσήμανε κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας έπειτα από ένα δύσκολο ταξίδι πολλών ημερών, «ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στην ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει, την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μαριούπολη. Την βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως σε συντονισμό με τον πρόεδρο της διεθνούς επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή».

«Άλλωστε την ανάγκη να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός τόνισα με την χθεσινή μου παρέμβαση στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μου με τον κύριο Μπορέλ τον ύπατο εκπρόσωπο από τον οποίο ζήτησα να κάνει και έκανε δημόσιες δηλώσεις για την Μαριούπολη», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069