Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια»

Με τη συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού.

Με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Απριλίου, η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τη συμμετοχή των δήμων Σαρωνικού, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ωρωπού.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών που πραγματοποιείται για 9 η συνεχή χρονιά και στοχεύει στην έγκυρη πληροφόρηση πολιτών και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής σχετικά με τη λελογισμένη χρήση των αντιβιοτικών και, ειδικά φέτος, σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού.

Εκ μέρους του δήμου Σαρωνικού χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Πατσιαούρας ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους συντελεστές και τους επιστήμονες για την συμβολή τους στην εκστρατεία για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια και επισήμανε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ασθενειών, ειδικά στην εποχή της πανδημίας. Επιπλέον τόνισε την σημαντικότητα των εμβολιασμών και την ανάγκη να αξιοποιήσει η κοινωνία τα 2 αντιβιοτικά ως πολύτιμο εφόδιο που πρέπει να διατηρηθεί ισχυρό μέσα από λελογισμένη χρήση και πάντα με την καθοδήγηση των ειδικών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Ι. Μελετίου, Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτριος Σπ. Μάρκου και Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης, διαμέσου της Χριστίνας Φωτοπούλου, Προϊσταμένης Δ/νσης Προγραμματισμού, Πληροφορικής, Ανάπτυξης & Κοινωνικής Προστασίας. Επίσης, παρακολούθησε και τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Ηλιάσκος, αντιδήμαρχος Ωρωπού.

Στην διαδικτυακή ημερίδα συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρία Αϊδίνη, η οποία ευχαρίστησε τους συνεργάτες από τους δήμους για τη συνδιοργάνωση και την άριστη συνεργασία, η Στυλιανή Συμπάρδη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας και η Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Τον συντονισμό ανέλαβε η Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος ΜSc Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας & Παιδείας Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ενώ η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού e-bug πραγματοποιήθηκε από την Ευθαλία Πέτρου, ΔΕ Νοσηλευτών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου. Η Παρουσίαση του Παιδικού Παραμυθιού «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά», πραγματοποιήθηκε από την Σοφία Δεμενεοπούλου, ΤΕ Νοσηλευτικής MSc, Δήμου Σαρωνικού. Επίσης η Μελπομένη Καράλη Υπάλληλος ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αχαρνών, ανέλαβε τον συντονισμό των ερωτήσεων με θέμα τα αντιβιοτικά ενώ οι κυρίες Ασημίνα Καλογράνη ΠΕ Ψυχολόγων Δήμου Ωρωπού & Ελένη Σαμαρά ΤΕ Εποπτών Υγείας Δήμου Ωρωπού ανέλαβαν το συντονισμό των ερωτήσεων με θέμα τα εμβόλια. Την ημερίδα παρακολούθησε και τοποθετήθηκε σχετικά, ο Ευάγγελος Ηλιάσκος, Αντιδήμαρχος Ωρωπού.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069