Ο δήμος Μαραθώνα σας παρουσιάζει το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Μαραθώνα 2022.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω και φέτος στο Φεστιβάλ Μαραθώνα που έχει γίνει πια θεσμός και αγαπημένη συνήθεια για όλους μας.

Και αυτό το καλοκαίρι όλοι οι συντελεστές μας, η ψυχή του Φεστιβάλ με σύμμαχο την τέχνη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σχεδίασαν, οργάνωσαν και επιμελήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, συνθέτοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα σας ενθουσιάσει.

Παρά τα όσα βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε ακόμη, μέσα στην γενικότερη κοινωνική αστάθεια, ο πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι βασική σταθερά, αποτελώντας ένα από τα αναγκαιότερα αγαθά στην ζωή μας. Είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά παρά τα δύσκολα που συμβαίνουν γύρω μας.

Η τέχνη, η μουσική και το θέατρο δημιουργούν τις διεξόδους που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη και αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και φέτος. Να δώσουμε άλλη μια πολιτιστική ανάσα στον τόπο μας.

Φέτος διανύουμε μια χρονιά – ορόσημο για τον Ελληνισμό και βέβαια για τον Δήμο μας με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Γι αυτό και σημαντικό μέρος του Φεστιβάλ Μαραθώνα θα είναι αφιερωμένο στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας μας, με ιδιαίτερα ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις μνήμης που ετοιμάσαμε ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους συμπολίτες μας των οποίων οι οικογένειες γνώρισαν καλά τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά, που ήρθαν στον ιστορικό μας τόπο και έστησαν την ζωή τους από την αρχή συμβάλλοντας καθοριστικά στην δημιουργία και την ανάπτυξή του. Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους δεσμούς μας με το παρελθόν και την ιστορία μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσετε το Φεστιβάλ Μαραθώνα όπως κάθε άλλη χρονιά. Η στήριξη της Περιφέρειας και φέτος ήταν απαραίτητη για τα όσα με αγάπη και μεράκι ετοιμάσαμε για εσάς. Η αυλαία ανοίγει και το πολιτιστικό μας ταξίδι ξεκινά. Καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους και καλό καλοκαίρι!

Ο Δ Η Μ Α ΡΧΟΣ
Στέργιος Τσίρκας

Αγαπητοί Δημότες,

Άλλος ένας δύσκολος χειμώνας έμεινε πίσω μας και έφτασε ο καιρός για το πολύαναμενόμενο «Φεστιβάλ Μαραθώνα 2022» που έρχεται και φέτος ως μια όαση δροσιάς στον Δήμο μας.

Μέσα σε ένα ασταθές σκηνικό, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του αλλά και τον Covid19 να απασχολούν την διεθνή κοινότητα, η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα, η Κοινωφελής Επιχείρηση, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, καταβάλαμε για μία ακόμα χρονιά κάθε προσπάθεια να συνθέσουμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στο να σας ψυχαγωγήσει και να κάνει τα καλοκαιρινά σας βράδια λίγο… διαφορετικά!

Όπως θα διαπιστώσετε -ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας- για μία ακόμα χρονιά φροντίσαμε οι εκδηλώσεις μας να πραγματοποιηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό, Βαρνάβας) και να περιλαμβάνουν πολιτιστικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Αν μου ζητούσε κάποιος να ξεχωρίσω μία βραδιά από όλες που θα μας συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι, ειλικρινά δε θα τα κατάφερνα. Όλες οι εκδηλώσεις μας είναι προσεκτικά επιλεγμένες και πιστεύουμε πως θα σας ενθουσιάσουν.

Για ακόμα μια χρονιά έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που φέτος συμμετέχει στο αφιέρωμά μας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και την Έντεχνη Ορχήστρα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στο Φεστιβάλ Μαραθώνα 2022, αφιερώνουμε αρκετές βραδιές στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώνονται φέτος και για τον Δήμο μας έχουν ξεχωριστή σημασία.

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο που μας περιέβαλε και φέτος με την εμπιστοσύνη του, τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως εσάς που αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις μας.

Μανώλης Γεωργάτος
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069