“Προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό FIRST® LEGO® LEAGUE του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αττικής !”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στην Αθήνα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής του FIRST® LEGO® League που θα φιλοξενήσει τις ομάδες της Αττικής, της Πελοποννήσου και των γύρω περιοχών και αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® LEAGUE GREECE FINALS στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι : C3003 DREAM TEAM, C3042 EvoGirls, C3035 iRobot, C3013 LOS JAPES, C3001 The Inventors, C3002 MOVING MINDS, C3009 ROBOTICALIENZ, C3113 RoboX, C3041 EcoPlefsi – Robotica.gr, C3059 Future Workers, C3029 TEA BRICK, C3058 Robot Masters.

Οι συμμετέχουσες ομάδες που προτάθηκαν για το GLOBAL INNOVATION AWARDS (Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας) είναι οι : C3042 EvoGirls, C3013 LOS JAPES, C3003 DREAM TEAM.

Η τελετή λήξης είχε γιορτινό πνεύμα με διαδικτυακές συνδέσεις με τις αποστολές της Eduact ταυτόχρονα και στις άλλες περιοχές όπως η Ξάνθη κι η Κρήτη.

Επίτιμοι καλεσμένοι συνόδευσαν την Τελετή Λήξης με χαιρετισμούς και σχετικές ομιλίες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: Η κ. Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία έστειλε τον χαιρετισμό της στον οποίο συγχαίρει όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Ο κ. Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε πως ο οργανισμός μας προσφέρει καινοτόμα προγράμματα στους νέους για να αναδειχθεί η δυναμική της Ελλάδος στην εφεύρεση, στον οραματισμό, στην αποτελεσματικότητα και στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων του μέλλοντος. Ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης επιβράβευσε όλους τους νέους για την προσπάθειά τους σε αυτήν την πρωτοπόρα δράση που τους δίνει κουράγιο και ελπίδα για το μέλλον, ώστε να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να ανοίξουν δρόμους για την υλοποίηση των ονείρων τους. Ο κ. Κώστας Βασιλείου Πρόεδρος της Eduact.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: η Ο3 Out of Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO Education στην Ελλάδα, οι Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ καθώς και ο Χορηγός Μετακίνησης Avance. Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/

Δείτε και τους υπόλοιπους προκριματικούς και τις προσπάθειες των παιδιών στις υπόλοιπες πόλεις σε LIVE Streaming εδώ :

https://firstlegoleague.gr/first-lego-league-events-2022/

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069