Ραφαέλ Ναδάλ, ένας… κανονικός άνθρωπος

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, είναι μία από τις πιό «καλοκουρδισμένες» αθλητικές… μηχανές των τελευταίων 15 ετών. Με 21 τρόπαια από τουρνουά Grand Slam, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 91 τουρνουά στο απλό και 11 στο διπλό και συνολικό απολογισμό καριέρας 1.048 (!) νίκες και μόλις 201 ήττες, ο 36χρονος Ισπανός τενίστας, αποτελεί έναν από τους ζωντανούς θρύλους, αυτού του θεαματικού αθλήματος.

Στα 21 χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με το τένις, ο Ναδάλ έχει αποδειχθεί «ανίκητος» στην χωμάτινη επιφάνεια και έχει προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα, στα εκατομμύρια των φίλων του τένις, ενώ «επικές» έχουν μείνει οι «μονομαχίες» του με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σήμερα, ο Ναδάλ βρίσκεται στο Νο 4 του κόσμου, ενώ στις 18 Αυγούστου του 2018 ήταν επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη. Και όπως είναι φυσικό, με τόσες διακρίσεις, ο τραπεζικός του λογαριασμός, μόνο από έπαθλα, έχει «γεμίσει» με 128 εκατομμύρια δολλάρια!

Παρ΄ όλα αυτά, ο Ισπανός πρωταθλητής, δεν ξεχνά από που άρχισε και αντιμετωπίζει την αναγνωρισιμότητα και την οικονομική ευμάρεια που διαθέτει, με απίστευτη ταπεινότητα. Οπως αποδεικνύεται και απ΄ όσα αποκάλυψε στο τελευταίο podcast του Πάτρικ ΜακΕνρο, το Holding Court, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος της «Miami Herald», Μισέλ Κάουφμαν.

Αναφερόμενη σε μία ανέκδοτη ιστορία, που αφορά στον Ναδάλ κι ένα τουρνουά στο Γουίμπλεντον, η Κάουφμαν αποκάλυψε:

«Η Λιζ Κλαρκ της «Washington Post» κι’ εγώ, πάντα νοικιάζαμε ένα διαμέρισμα μαζί για να καλύψουμε το Γουίμπλεντον. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής στο συγκεκριμένο τουρνουά, αυτές τις εβδομάδες, είναι ότι ζεις πραγματικά σε ένα χωριό του τένις. Περπατάς και βλέπεις τριγύρω σχολιαστές και παίκτες. Βρίσκεσαι ακριβώς, στην καρδιά της δράσης. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο, πραγματικά. Μια ημέρα περπατάμε στον δρόμο και βλέπουμε έναν τύπο μπροστά μας με μια μεγάλη τσάντα του τένις, ο οποίος έμοιαζε στον Ραφαέλ Ναδάλ. Περπατούσε και μονολογούσαμε… «Ξέρεις, αυτός ο τύπος μοιάζει πραγματικά με τον Ράφα». Οι διοργανωτές, παρέχουν στους συμμετέχοντες, ένα αυτοκίνητο με οδηγό, παρά το γεγονός ότι διαμένουν μόνο τρία τετράγωνα μακριά από το γήπεδο. Ημασταν τόσο περίεργες και περπατήσαμε πολύ γρήγορα για να προσπαθήσουμε να προλάβουμε αυτόν τον άνδρα. Και όντως ήταν αυτός! Οπως είναι φυσικό, ρωτήσαμε κάποιον από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης: «Γιατί ο Ναδάλ περπατά εδώ, ολομόναχος, μέσα στην πόλη κουβαλώντας τις τσάντες του»; Και μας απάντησαν, ότι ήταν ο μόνος από τους παίκτες που δεν θέλησε να έχει οδηγό για τις μετακινήσεις του. Ο Ράφα είπε ότι του αρέσει να περπατά στην πόλη με κόσμο. Για εμένα, αυτό σημαίνει πολλά για εκείνον»…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069