Ρουβίκωνας: Πέταξαν τρικάκια στα κεντρικά γραφεία του Jumbo στο Μοσχάτο

Στον απόηχο καταγγελιών σχετικά με εργασιακές συνθήκες «γαλέρας»

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πέταξαν νωρίτερα σήμερα τρικάκια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Jumbo στην περιοχή του Μοσχάτου.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε «ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα» όπως αναφέρει μέλος της συλλογικότητας.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται στον απόηχο για πρακτικές «γαλέρας» και εργασιακής ασυδοσίας στα Jumbo που κοινοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον ΣΕΑ, με εσωτερικό κανονισμό η διοίκηση των Jumbo επιχειρεί να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, «σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη». Παράλληλα, καταγγέλλεται πως «με βάση τον ίδιο κανονισμό, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο “στον παραβάτη-εργαζόμενο” αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι «ως χρόνος εργασίας θεωρείται αποκλειστικά και μόνο εκείνος, κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί». «Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δε χωράει το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α)», σχολιάζει ο ΣΕΑ.

Πηγή: lifo.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069