Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης της 5ης επετείου από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

φωτο Katerina Mala απο ομάδα Act4Mati

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Ιουλίου οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 5ης επετείου από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη των 104 θυμάτων πραγματοποιήθηκαν το πρωί στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη Ν. Βουτζά και στον Ι.Ν. Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Θυμάτων στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Ν. Βουτζά, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ματιού (Ν.Α.Ο.Μ.Α.), όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενός λεπτού σιγή και εκφωνήθηκαν ομιλίες από τους εκπροσώπους συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών, πληγέντων και φορέων των πυρόπληκτων περιοχών. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Αργυρά Ακτή όπου άφησαν συμβολικά 104 φαναράκια μέσα στη θάλασσα.

Στις επιμνημόσυνες δεήσεις στους Ιερούς Ναούς και στις απογευματινές εκδηλώσεις, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, η Υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, οι Βουλευτές Αν. Αττικής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Μπούφης, Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Δημήτρης Μακρής, Νίκος Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Μπατζές, Στέλιος Γεραμάνης, Γιώργος Ζούρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, ο Τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Σωτηρίου, Ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Επαγγελματιών,Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα Ζουγανέλης Ιωάννης , η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος» Έμυ Κροκίδη που στήριξε επικοινωνιακά τις εκδηλώσεις, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατ. Αττικής Δημήτρης Αγγελής και πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων και δημοτών μας.

Επίσης, στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας Παναγιώτης Γκαρδιακός με τον Βουλευτή του κόμματος SA BEST Φρανκ Πανγκάλο. Στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μπούφη, επισκέφθηκαν το χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η ανέγερση του Μνημείου Θυμάτων που θα φέρει την ονομασία «Μνήμη» και αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας, σε σχεδιασμό της εικαστικού Καλλιόπης Οικονομάκου.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069