Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα παρακάτω ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη χυδαιότητα με ύβρεις και ανεδαφικές κατηγορίες

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά, στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την ένταση, τις ύβρεις και τις ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη.

Ενώ λοιπόν έγινε μία πρόταση μομφής, που περίμενε κανείς να πάμε να συζητήσουμε τα θέματα που είχαν θέσει, υπήρξαν αυτές οι ενστάσεις.

Ο μεν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μισό χρόνο του ασχολήθηκε με τον Φουρθιώτη, ο δε κύριος Πολάκης αφού έκανε ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, προκαλώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν αντέδρασε καθόλου, στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος. Δεν είναι αυτή συμπεριφορά βουλευτή. Είναι συμπεριφορά τραμπούκου να κάθεσαι, ενώ σου λένε ότι πρέπει να κατέβεις και σου έχει αφαιρεθεί ο λόγος.

Αν κάποιος βουλευτής αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην ακολουθεί αυτά που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Δηλαδή, τι θα κάνει ο Πολάκης; Κάθε φορά που είναι κάτι δεν του αρέσει, θα κλιμακώνει; Άρα, αυτό είναι πλέον κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο.

Μέχρι τώρα πίστευα πως ό,τι έχει κάνει ο κύριος Πολάκης, το έχει κάνει με την ανοχή του κυρίου Τσίπρα. Τώρα είμαι βέβαιος ότι το κάνει με την παρότρυνση του κυρίου Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποιεί τον Πολάκη.

Βγαίνει μία πράξη αρχειοθέτησης για τον Άδωνι Γεωργιάδη και- αυτό δεν το έχω ξαναδεί στα χρονικά- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την πράξη. Για να κάνουν τι; Υπάρχει κάποιο όργανο, που είναι ανώτερο από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και που θα την πάρει την πράξη αρχειοθέτησης να την πάει στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να τη δουν οι σύντροφοι εκεί για να δικάσουν εν είδει λαϊκού δικαστηρίου τον Άδωνι;

Όλο αυτό μας δείχνει ότι προφανώς και λόγω των ανταγωνισμών που υπάρχουν με το ΚΙΝΑΛ- το οποίο σε αυτούς όλους τους τραμπουκισμούς επιλεγεί να κρατάει ίσες αποστάσεις, επιδοκιμάζοντας ουσιαστικά τη στρατηγική αυτή- πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε μία χυδαιότητα και γυρνάμε πάλι 10 χρόνια πίσω.

  • Η παραλλαγή «Όμικρον» αντιμετωπίζεται με διαφορετικούς όρους

Τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η «Όμικρον»- που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας- θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους. Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η «Όμικρον» , ακριβώς επειδή δεν θα επιβαρύνει σε ακραίο βαθμό τις βαριές νοσηλείες, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μία κατάσταση πιο κοντά στην κανονικότητα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

  • Παράταση της θητείας των επικουρικών- Προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει παράταση στους επικουρικούς, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Μαζί με αυτή την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.

  • Εκτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνηση του να δώσει θετική ψήφο για την ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Χθες αποδείχθηκε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πρόκειται για μια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ύψους 160 εκ. ευρώ για την ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές.

Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο αυτό να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή να μην είναι Δημοσίου Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεοληψία που έχει επέλεξε να μην ψηφίσει την ανέγερση του Νοσοκομείου, επειδή θα είναι Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσουν θετική ψήφο να γίνει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη γιατί βάζουν όρο να μην είναι Ιδιωτικού, αλλά Δημοσίου Δικαίου. Δηλαδή θέλουν να είναι όπως το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και να μην είναι όπως το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Με αυτό το τόσο αστείο επιχείρημα δηλαδή, δεν το ψηφίζουν.

Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται. Ένα έργο πνοής που είναι δωρεά- και ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ίδρυμα για όλη την προσπάθεια από κάνει για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας- επιλέγουν να μην το ψηφίσουν.

Σίγουρα θα κριθούν για αυτή τη ψήφο τους διότι δεν είναι δυνατόν να κόπτονται, υποτίθεται, για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και να μην δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα έργο πνοής, σε ένα στολίδι το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον την Τρίτη, που θα είμαστε στη Βουλή, πώς θα τοποθετηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τα στοιχεία που δίνουμε από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα

Τα στοιχεία που δίνουμε για τον ιδιωτικό τομέα ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιωτικός τομέας μας έχει δώσει 207 κλίνες ΜΕΘ και 864 κλίνες Covid συνολικά, εκ των οποίων οι 300 είναι στην Αθήνα.

Και υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιστατικά που χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς τους ΕΣΥ, καθώς δώσαμε αυτή τη δυνατότητα, χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που πήραμε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια της Θεσσαλίας, 35 συνάνθρωποί μας που περίμεναν για περισσότερους από 5 μήνες να υποβληθούν σε χειρουργείο, λόγω της πίεσης που υπήρχε, πήγαν και χειρουργήθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές από τους γιατρούς του ΕΣΥ χωρίς να πληρώσουν τίποτα.

Δεν είναι, λοιπόν, ιδεοληψία όταν αυτό δεν το θέλει η Αριστερά; Να μπορεί ο Έλληνας ασφαλισμένος, ο Έλληνας ανασφάλιστος ακόμα, ο πολίτης ο οποίος πληρώνει φόρους, αντί να περιμένει να πάει να κάνει το χειρουργείο του σε μία ιδιωτική δομή χωρίς να πληρώσει τίποτα;

Εμείς, λοιπόν, αυτές τις συμπράξεις τις θέλουμε και τις ενισχύουμε. Γιατί ο γνώμονάς μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική δομή είτε από ιδιωτική. Εμείς πρέπει να του το παράσχουμε.

  • Διερευνάται υπόθεση διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ για πληρωμές τιμολογίων, στις οποίες αναγράφεται ότι έγιναν με εντολή του Π. Πολάκη.

Την περίοδο 2016 έως αρχές 2018 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον σημερινό ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Για αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι ήταν πληρωμές, οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη.

Ποιο είναι, όμως, το ενδιαφέρον, και αν θέλετε το εξοργιστικό, στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ότι σε μέρος των τιμολογίων που πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγράφεται πάνω, στο σημείο της πληρωμής, «με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας».

Αυτό από μόνο του, όπως καταλαβαίνετε, είναι προβληματικό και απορώ πώς μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό τον οποίο πρέπει.

Και ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Υπάρχουν τιμολόγια που αναγράφουν πάνω ότι θα πληρωθούν με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Για πείτε μου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κύριος Πολάκης δηλαδή, τι έχει κάνει για το συγκεκριμένο; Μήνυσε κανένα ότι τον συκοφαντεί;

Βλέπετε, ο κύριος Πολάκης είναι λαλίστατος και κάνει ενέργειες. Υπάρχουν σειρά τιμολογίων άνω των 300.000 ευρώ που είναι είτε Γενικός Γραμματέας αυτός ο οποίος αναφερεται, είτε Αναπληρωτής Υπουργός. Είναι εν γνώσει του κυρίου Πολάκη και δεν έχει κατηγορήσει κανέναν.

Άρα επί υπουργίας του κυρίου Πολάκη υπάρχει ένα σκέλος με αδιαφανείς διαδικασίες ως προς τις πληρωμές στον ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ που θα διερευνηθεί με μια, όμως, βασική επισήμανση. Στη ΝΔ δεν είμαστε εμείς εισαγγελείς, όπως συμπεριφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία και προχωρούμε στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Και από εκεί και πέρα υπάρχει η Δικαιοσύνη που θα κρίνει όλες αυτές τις πράξεις και πώς έγιναν αυτές οι πληρωμές, πώς ζημιώθηκε ο ΕΟΔΥ 9 εκατομμύρια ευρώ και ποιος ήταν αυτός που έβαζε πάνω στα τιμολόγια και αν τα έβαζε εν γνώσει ή αν αγνοία του κυρίου Πολάκη, το όνομά του για να γίνουν πληρωμές.

Όλα αυτά, προφανέστατα, θα ελεγχθούν.

Φανταστείτε να είχαν βρει σε αυτό τον έλεγχο που κάνουν, που βλέπετε τώρα τους έχει δώσει τη διάταξη αρχειοθέτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης και γίνεται μία ολόκληρη συζήτηση, φανταστείτε στο ΣΥΡΙΖΑ να είχαν τιμολόγιο επί υπουργίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη και να έγραφε: να πληρωθεί το τιμολόγιο με εντολή Άδωνι Γεωργιάδη. Τι θα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069