Συναγερμός στον Διόνυσο για τον εντοπισμό του λύκου που κατασπάραξε δύο σκυλιά: «Δεν θέλουμε να θανατωθεί»

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι» λέει στο Newsbeast ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Δημήτρης Πιτιανούδης.

Ανησυχία επικρατεί στον Διόνυσο. Μετά τα δύο σκυλιά που βρέθηκαν κατακρεουργημένα και τις μεγάλες πατημασιές στα χιόνια οι κάτοικοι έχουν αγχωθεί ενώ το «σαφάρι» για τον εντοπισμό του λύκου που φέρεται να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις έχει ξεκινήσει.

«Υπήρχαν τρεις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχή ότι είδαν λύκο. Στην αρχή κανείς από εμάς δεν πίστευε ότι όντως υπάρχει λύκος στον Διόνυσο μέχρι που την περασμένη εβδομάδα με τα χιόνια βρήκαμε δύο κατακρεουργημένα σκυλιά εντός οικοπέδου. Τα σκυλιά ήταν αδέσποτα αλλά τα φρόντιζε η φιλοζωική η οποία τους είχε βάλει σπιτάκια σε ένα περιφραγμένο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο όπου τα φιλοξενούσε» εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast o πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της δημοτικής κοινότητας Διονύσου, Δημήτρης Πιτιανούδης.

«Βρήκαμε το πρώτο σκυλί την Πέμπτη (27/1) το πρωί. Στην αρχή θεωρήσαμε πως θα μπορεί να είχε προηγηθεί κάποιος τσακωμός με τον άλλο σκύλο. Την επόμενη ημέρα βρήκαμε και δεύτερο σκυλί το οποίο ήταν κατακρεουργημένο. Είχε φαγωθεί η κοιλιακή του χώρα και τα εντόσθιά του. Συμπεράναμε λοιπόν πως αυτό δεν μπορεί να έχει γίνει από άλλο σκύλο αλλά από πιο άγριο ζώο» εξηγεί ο Δημήτρης Πιτιανούδης.

«Βρήκαμε μεγάλες πατημασιές που έμοιαζαν με σκύλου»

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου ο οποίος ήταν αυτός που βρήκε τις πατημασιές στα χιόνια όταν τον φώναξαν στο σημείο υπέθεσε πως μπορεί η επίθεση στα σκυλιά να έγινε από αγριογούρουνο.

«Έψαξα την περιοχή δεν βρήκα ίχνη από αγριογούρουνο αλλά μεγάλες πατημασιές που έμοιαζαν με σκύλου. Φωνάξαμε το Δασαρχείο και μας είπαν πως πιθανότητα πρόκειται για λύκο. Σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες των κατοίκων που έλεγαν πως είδαν λύκο στην περιοχή συμπεράναμε ότι μάλλον θα ισχύει» τονίζει.

«Έχει έρθει το Δασαρχείο και την Παρασκευή και σήμερα. Θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση για να αποφασίσουν τι μέτρα θα ληφθούν για το θέμα και να ενημερώσουν και εμάς τους κατοίκους» σημειώνει ο Δημήτρης Πιτιανούδης.

«Δεν έχουμε εμπειρία από λύκους στον Διόνυσο. Πολύ πιθανό σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα η Φλώρινα, η Καρδίτσα, οι Σέρρες που έχουν λύκους να δουν τις φωτογραφίες από τις πατημασιές και από τα κατακρεουργημένα ζώα και να μας καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να γίνει» δήλωσε.

«Θέλουμε ο λύκος να μεταφερθεί στο φυσικό του περιβάλλον»

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θανατωθεί ο λύκος αλλά στόχος μας είναι να μεταφερθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Ακολουθεί απλά την τροφή του, έτσι από τη στιγμή που ήρθαν τα αγριογούρουνα ήταν αναμενόμενο να έρθουν και οι λύκοι» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Πιτιανούδης.

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι, να αποφεύγουν να πηγαίνουν μόνοι τους στο δάσος, να πηγαίνουν σε ομάδες» λέει κλείνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου.

Πηγή: newsbeast.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069