Συνάντηση του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη με εκπροσώπους των Τσιγγάνων του Γέρακα Αττικής

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά» Στέλιο Μήτρου και τα μέλη Γιώργο Νικολάου και Σπύρο Καλαμιώτη παρουσία και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» Βασίλη Πάντζου.

Κατά τη συνάντηση στην οποία ήταν ακόμη παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Βίτσιος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Γρηγόρης Δήμος, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των Τσιγγάνων του Γέρακα και τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος αφού ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα σχετικά θέματα, δήλωσε: «Αγγίζουμε σήμερα ένα θέμα πολύ δύσκολο. Η προηγούμενη διοίκηση ακολούθησε την τακτική “το κεφάλι μέσα στην άμμο” με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Εμείς εδώ ήρθαμε για να λύσουμε ζητήματα και παθογένειες δεκαετιών. Η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της ηρεμίας και ευταξίας της ευρύτερης περιοχής είναι προεκλογική μας δέσμευση και θα περάσει μέσα από σύγχρονες πολιτικές και άμεσες παρεμβατικές ενέργειες. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα συνεργαστούμε με την κεντρική διοίκηση του κράτους για τους απαραίτητους πόρους και θα ξεκινήσουμε να περιφρουρούμε με στοχευμένες δράσεις τη Δημόσια υγεία στην περιοχή. Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και σε συνέχεια λεπτομερούς καταγραφής και αποτύπωσης του προβλήματος.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069