Τραγωδία στα Σπάτα: Τα σενάρια για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ – Ξεσπά η αδελφή του: «Αηδίες» τα όσα ακούγονται για selfie

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 22χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο των Σπάτων ερευνούν η Αστυνομία και η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

αρτυρίες από άτομα που βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο των Σπάτων το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και από συνεπιβάτες του θύματος, περιγράφουν δύο διαφορετικές εικόνες για το συμβάν. Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, οδηγήθηκαν την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Οπρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δήλωσε στην Dailymail ότι “μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα, σταμάτα!”.

Οι φίλοι του Τζακ ωστόσο αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι ο 22χρονος είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν η περιστρεφόμενη έλικα τον τραυματίσει θανάσιμα. Η παρέα είχε ταξιδέψει στην Μύκονο για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλων.

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, ο 20χρονος φίλος του Τζακ, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία πτήση, δίνει τη δική του εκδοχή για το θάνατο του άτυχου νεαρού, διαψεύδοντας πως ο 22χρονος έχασε τη ζωή του για μια selfie. «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», δήλωσε ο νεαρός Βρετανός.

Το ξέσπασμα της αδελφής του

Με δηλώσεις της στην «Daily Mail», η αδελφή του Τζακ, Ντέιζι, αντιδρά έντονα στις πληροφορίες ότι ο 22χρονος δεν υπάκουσε στις οδηγίες. H 20χρονη χαρακτήρισε «αηδίες» τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς και δήλωσε βέβαιη ότι ο αδελφός της ήταν πολύ προσεκτικός, αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Η 20χρονη, η οποία σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε στην «Daily Mail»: «Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του Τζακ με ελικόπτερο. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα ήταν πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ότι δηλαδή γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και ότι παραβίασε το πρωτόκολλο, είναι αηδίες. Γιατί; Μα γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν».

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ανάγκασε τον αδελφό μου να γυρίσει πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως να ξέχασε κάτι. Ωστόσο, όσα ακούγονται, ότι γύρισε πίσω για να βγάλει selfie, είναι αηδίες, είναι ψέματα».

«Ο Τζακ δεν ήταν ένα πλούσιο και αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι με ελικόπτερο», πρόσθεσε η αδελφή του 22χρονου και έκανε γνωστό ότι η οικογένεια δεν προτίθεται να έρθει στην Ελλάδα, αλλά περιμένουν όλοι τη σορό του Τζακ να φτάσει στη Βρετανία.

Πηγή: real.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069