Τσαβούσογλου: Η αμερικανίδα δημοσιογράφος – «στόχος» του Πούτιν, «εξόργισε» τον Τούρκο υπουργό

Χάντλεϊ Γκαμπλ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Χάντλεϊ Γκαμπλ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Μικροένταση επικράτησε κατά την ομιλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Φόρουμ της Ντόχα η συνέντευξη του, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Χάντλεϊ Γκαμπλ. Η ίδια πριν λίγο καιρό είχε γίνει «στόχος» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Γκάμπλ, ο Τσαβούσογλου αντέδρασε σε παρέμβασή της σε μία απάντησή του, λέγοντάς της «δε μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω», ενώ είχε ερωτηθεί για την οικονομική πολιτική της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος επέμεινε να ρωτά για την πρόσφατη δήλωσή του πως «οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι» στην Τουρκία και τότε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τής απάντησε: «Εμείς είπαμε από την αρχή ότι η προσφυγική κρίση θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί. Κάνατε αναφορά στην προσφυγική κρίση, αλλά δε μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω», σύμφωνα με δημοσίευμα του Gazete Guncel.

Τότε, η δημοσιογράφος γέλασε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «Απάντησα στην ερώτηση, είπα πως δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη δραστηριότητα. Ήταν σαφής και ξεκάθαρη απάντηση. Δε συμμετέχω στις κυρώσεις, άρα οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να έρθουν στη χώρα μου. Ήδη έρχονται Ρώσοι τουρίστες. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, εφόσον είναι νόμιμο. Αν είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τότε είναι διαφορετικό».

Όταν ρωτήθηκε για την οικονομία της Τουρκίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Νομίζω ότι απολαμβάνεις να ασκείς κριτική στη χώρα μου και να στοχοποιείς την οικονομία της» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι η ίδια δημοσιογράφος έχει υπάρξει «στόχος» σεξισμού από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον περασμένο Οκτώβριο, Τότε, είχε θέσει ερωτήσεις για την προμήθεια του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε και όταν εκείνη επανέλαβε την ερώτηση, της είπε πως δεν άκουγε όσα έλεγε:

«Μπροστά μου είναι μία όμορφη γυναίκα που επαναλαμβάνει την ερώτηση σαν να μην άκουσε όσα είπα. Θα επαναλάβω την απάντησή μου. Κανείς δεν θέλει να ακούει, θέλουν απλά να κατηγορούν τη Ρωσία».

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069