Βασίλισσα Ελισάβετ: Κοσμοσυρροή για τη νεκρική πομπή στο Εδιμβούργο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Βούλιαξε» το Εδιμβούργο για τη νεκρική πομπή. Με τελετουργική στολή και βαδίζοντας συνόδευσε ο βασιλιάς Κάρολος το φέρετρο της μητέρας του. Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της εκλιπούσας.

Λίγο μετά την πρώτη του ομιλία προς τα μέλη της βουλής των Κοινοτήτων και της βουλής των Λόρδων, ο νέος Μονάρχης έφτασε στο Εδιμβρούργο όπου βρίσκεται για λαϊκό προσκήνημα το φέρετρο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Κάρολος και η Καμίλα χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και στην συνέχεια συναντήθηκαν με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βασιλικής φρουράς.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος συνόδευσε το φέρετρο της Βασίλισσας από το παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ προς τον καθεδρικό ναό του St Giles.

«Βούλιαξαν» οι δρόμοι του Εδιμβούργου για την πομπή

Η πομπή του φέρετρου της Βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε στις 16:30 (ώρα ελλάδας), από το Παλάτι του Χόλιροντχαουζ με προορισμό τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τζάιλς. Το φέρετρο μεταφέρεται με νεκροφόρα στο Royal Mile στο Εδιμβούργο και το ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τα πόδια.

Τα τρία αδέρφια του, η πριγκίπισσα Βασιλική, ο κόμης του Γουέσεξ και ο Δούκας της Υόρκης, το συνοδεύουν καθώς και ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, ο αντιναύαρχος Sir Tim Laurence.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Εδιμβούργο για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.Andrew Milligan/Pool Photo via AP

Ένα αυτοκίνητο πίσω τους μεταφέρει την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, και τη Σόφι, κοντέσσα του Wessex, σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου.

Μια λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό μόλις φτάσει το φέρετρο της Βασίλισσας.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069