Ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος με 30 ημέρες θεάτρου και 30 ημέρες μουσικής

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον πολιτισμό. Φέτος, η καρδιά του αττικού καλοκαιριού χτυπάει στο Θέατρο Κατίνα Παξινού»

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα.

Για πρώτη φορά, οι πολίτες της Αττικής, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, θα μπορούν να απολαύσουν 30 μέρες Θέατρου τον Ιούλιο και 30 μέρες Μουσικής τον Σεπτέμβριο σε ένα πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1 η Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου, το θέατρο “Κατίνα Παξινού” θα γίνει το φιλόξενο σκηνικό για παραστάσεις σημαντικών θεατρικών έργων με τη συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών, ενώ από την 1 η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, ο χώρος θα γεμίσει από τη μουσική γνωστών μουσικών και τραγουδιστών.

Όλες οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00μμ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 1 ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αθηνών στο Αττικό Άλσος επισημαίνει:

«Φέτος, η καρδιά του αττικού καλοκαιριού θα χτυπήσει στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος. Ένα νέο κύτταρο τέχνης, ένας χώρος πολιτισμού τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής αναβάθμισε με συστηματική δουλειά με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Γιατί για εμάς, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένα απαραίτητο στοιχείο ευζωίας, ένα δημοκρατικό αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο από το σύνολο της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο, η Περιφέρεια Αττικής, παράλληλα ανοίγει την αγκαλιά της στους Δήμους της και προσφέρει εξαίρετες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υψηλής ποιότητας, ώστε και αυτό το καλοκαίρι, να ανθίσει ο πολιτισμός σε κάθε μέρος της Αττικής μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Χάρης Ρώμας δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ως Περιφέρεια Αττικής, πιστεύουμε βαθιά ότι πρέπει επίσης να είναι και κορυφαία επιλογή. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις ανάδειξης του πολιτισμού μας, μέσα και από την υλοποίηση του 1 ου Φεστιβάλ στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος. Η αγάπη στην Τέχνη, στο Θέατρο, την Μουσική, σημαίνει παράλληλα και αγάπη σε όλες εκείνες τις αξίες που συνδιαμορφώνουν αυτό που όλοι αποκαλούμε: πολιτισμένος άνθρωπος».

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069