Υμηττός: Αυτός είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο βουνό

Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, ενημερωθήκαμε σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, πως εντοπίστηκε το  βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου εμπρηστικός μηχανισμός, από την περιπολία που πραγματοποίησε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ) μέσα στον Υμηττό, 100 μέτρα από την είσοδο της οδού Τσώρτσιλ, στην περιοχή Αστυνομικά προκαλώντας ανησυχία στις αρχές και στους δημότες.

Η εύρεση του αντικειμένου, έγινε κατά την διάρκεια περιπολίας εθελοντών της ομάδας με το όχημα “Ηλιούπολη 3” στον δασικό δρόμο του Υμηττού και αμέσως το παρέδωσαν στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής για να εξεταστεί περαιτέρω.
Συγχρόνως, κινητοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε έρευνα περιμετρικά του σημείου που εντοπίστηκε το αντικείμενο.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης του, διεξήχθη με απόλυτη προσοχή και επαγρύπνηση, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού και των εμπλεκομένων στο έργο.

Ευελπιστούμε, ότι η συνεργασία μεταξύ των αρχών και των εμπλεκομένων φορέων, θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την καταστολή της ανεύρεσης επικίνδυνων μηχανισμών και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας για τον Υμηττό, καθώς και για όλα τα δάση της χώρας μας που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από μεγάλες πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε “Θερμά συγχαρητήρια στους πολύτιμους εθελοντές της ομάδας Ηλιούπολης, για τον εντοπισμό του μηχανισμού που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, πως πρέπει να βρισκόμαστε στις επάλξεις καθώς δύο χρόνια πριν είχαμε ξαναβρεί αντίστοιχα αντικείμενα στον Υμηττό.

Όλος ο μηχανισμός του ΣΠΑΥ, οι 12 Δήμοι γύρω από τον Υμηττό και όλες οι εθελοντικές ομάδες, παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση για να διαφυλάξουμε τον πνεύμονα πρασίνου της Αττικής”.

Γραφείο Τύπου ΣΠΑΥ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069