Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Συνάντηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» περίπου 3.000 τακτικά χειρουργεία, πραγματοποιήσαν το πρωί της Πέμπτης (22/09/2022), ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσια Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και την 5μελή Επιτροπή της Ένωσης από το Παίδων «Αγία Σοφία».

Κατά τη συνάντηση και μετά από προτάσεις της ΕΙΝΑΠ, αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα:

Πατήστε εδώ ή καλέστε μας στο 2104405464

Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών που έχει χτιστεί από την επίτευξη των στόχων μας.

– Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις θα γίνει κατά προτεραιότητα

– Η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, πάντως, θα προχωρήσουν σε απεργία την Τετάρτη (28/09/2022). Εκτός από τις ελλείψεις αναισθησιολόγων, προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα. Σύμφωνα με την 5μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, υπάρχει μεγάλη έλλειψη μικροβιολόγων με αποτέλεσμα το μικροβιολογικό εργαστήριο να δέχεται μόνο τα επείγοντα δείγματα. Λόγω της έλλειψης του προσωπικού στο αιματολογικό και το βιοχημικό τμήμα, τα δείγματα στη βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίας στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν γίνονται ορισμένες σημαντικές εξετάσεις. Ακόμη, υπάρχει έλλειψη γιατρών στη νευρολογική κλινική, στην καρδιολογική και στην πυρηνική ιατρική.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «για να δουλεύουμε αξιοπρεπώς, να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς την υγεία που τους αξίζει» και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-επικουρικών-εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Στο πλαίσιο της απεργίας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, οι γιατροί του Παίδων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, για τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069