Ζελένσκι: Ξέσπασε ο Ουκρανός πρόεδρος για την φρίκη στη Μπούκα [vids]

Μπούκα: Ο Ουκρανός πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφίες των θηριωδιών στην πόλη.

Ζελένσκι: Ξέσπασε ο Ουκρανός πρόεδρος για την φρίκη στη Μπούκα [vids]

Ξέσπασμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές θηριωδίες στη Μπούκα κοντά στο Κίεβο. «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών δείτε τι μπ@@ μεγαλώσατε» δηλώνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγορεί πρώτα τη Δύση για τη μη ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία το 2008.

«Βουκουρέστι, Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 3 Απριλίου πριν από 14 χρόνια. Υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί (σ.σ η εισβολή), έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία» δηλώνει ο ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει:

«Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ@@ έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφίες θηριωδιών στην πόλη.

Ο Ζελένσκι εξάλλου κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού. Έχουμε περισσότερες από 100 εθνικότητες (στην Ουκρανία). Πρόκειται για την καταστροφή και την εξόντωση όλων αυτών των εθνικοτήτων», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069