ΖΩ: «Ας κουβεντιάσουμε» δίνουμε βήμα στα παιδιά

Η συνεργάτης μας , Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, στρατηγικής, και μητέρα Ευγενία Αθηνά Φώη στα πλαίσια της νέας στήλης της εφημερίδας ΖΩ « Κουβέντα να γίνεται» , σε συνεργασία με το 15 μελες του 2 Γυμνασίου Νέας Μάκρης , και με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων διοργανώνουν 2 βραδιές διαφορετικές. Δίνουμε βήμα στα παιδιά. Ακούμε την δική τους άποψη και κουβεντιάζουμε παρέα με την καλεσμένη μας Ψυχολόγο/Ψυχοθεραπεύτρια  Ζωή Αρβανιτίδου. 

Μετά  ακολουθεί πάρτι Καραόκε για γονείς και παιδιά!

Συνεχώς ακούμε ειδικούς για πολλά χρόνια τώρα να εκφέρουν γνώμη για την σχέση γονέα παιδιών, την επιθετικότητα και τόσα άλλα που αφορούν τους εφήβους. Αλλά το θέμα μου ήταν ότι γινόταν όλο αυτό χωρίς αυτούς! Που ενώ θεωρούνται ώριμοι για κάποια πράγματα δεν θεωρούνται ώριμοι να μας μιλήσουν οι ίδιοι για αυτό που νιώθουν, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται για το κόσμο αυτό που εμείς τους έχουμε δημιουργήσει. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική τους Φωνή. Συναντήσεις με σκοπό την σύνδεση μεταξύ όλων των ηλικιών σε μια κουβέντα απλή που στόχο έχει την αναδίπλωση προβληματισμών αλλά και την αναδίπλωση νοημάτων και δράσεων που ίσως βοηθήσουν να φτιάξουμε πραγματικά ένα καλύτερο μέλλον. Όχι χωρίς αυτούς, αλλά μαζί με αυτούς!

2 Συνεχόμενες Παρασκευές με τους εφήβους μας.  16 & 23 Φεβρουαρίου. 

Μαζευόμαστε από τις 8μμ στο κατάστημα Locus στο Μάτι (απέναντι από το Ξενοδοχείο Μάτι)

Η εταιρεία ΝΙΑ8 θέλει να ευχαριστήσει για την στήριξη της Ιδέας:

Τους Δημοτικούς Συμβούλους:

Γεώργιο Ζορμπά ( Ιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος εντενταλμένος σε θέματα υγείας )

Κωσταντίνο Τσίρκα ( Κρεοπωλείο Αφοί Τσίρκα) 

Γεώργιο Ζούρο ( Εξοχικό Κέντρο Ο Βασίλης) 

Τον συνεργάτη μας κ.Ζουγανέλη Ιωάννη, Διευθύνων Σύμβουλο της ZICON Group (Αναπτυξιακές Λύσεις ) ως χορηγό επικοινωνίας με την εφημερίδα Ζωnews.gr.

και το Φροντιστήριο Αγγλικών Fast Learners. Την Ακρεμών εκτυπωτική και όλα τα παιδιά που εργάστηκαν να φτιάξουν τα σποτάκια τους.

«Κουβέντα να γίνεται» Φεβρουάριος  #ifonitonneon

Λίγα λόγια για την ιδέα:

Συνεχώς ακούμε ειδικούς για πολλά χρόνια τώρα να εκφέρουν γνώμη για την σχέση γονέα παιδιών, την επιθετικότητα και τόσα άλλα που αφορούν τους εφήβους. Αλλά το θέμα μου ήταν ότι γινόταν όλο αυτό χωρίς αυτούς! Που ενώ θεωρούνται ώριμοι για κάποια πράγματα δεν θεωρούνται ώριμοι να μας μιλήσουν οι ίδιοι για αυτό που νιώθουν, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται για το κόσμο αυτό που εμείς τους έχουμε δημιουργήσει. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική τους Φωνή. Συναντήσεις με σκοπό την σύνδεση μεταξύ όλων των ηλικιών σε μια κουβέντα απλή που στόχο έχει την αναδίπλωση προβληματισμών αλλά και την αναδίπλωση νοημάτων και δράσεων που ίσως βοηθήσουν να φτιάξουμε πραγματικά ένα καλύτερο μέλλον. Όχι χωρίς αυτούς, αλλά μαζί με αυτούς!

Παρουσίαση- Συντονισμός

 Η Ευγενία Αθηνά Φώη η απλά Νια είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων όπως και η ζωή της. Γιαυτο σήμερα και συνδυάζοντας τα βιώματα της και την γνώση έχει ταχτεί υπερ. του αγώνα για την αλήθεια, την ουσία και τον σκοπό που έχει η ύπαρξη του ανθρώπου και η ίδια η ζωή. Το πρώτο της πτυχίο ήταν στην διοίκηση επιχειρήσεων, έπειτα τελείωσε σκηνοθεσία θεάτρου και υποκριτές τέχνες στην Καλιφόρνια, στο University Of Laverne και στο Seven Kent Acting Institute. Σταδιακά ασχολήθηκε με τις εναλλακτικές θεραπείες, όπως theta Healing, Pranic Healing, και τελικά πήρε το Μεταπτυχιακό της στην Βοστόνη στο Lesley University. Πρόσφατα απέκτησε και πτυχίο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του coaching. 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έμεινε στην Κρήτη όπου έκανε μια εταιρεία παραγωγής και ασχολήθηκε με το Πειραματικό Θέατρο, το Ψυχόδραμα, την διοργάνωση Συνεδρίων/ Φεστιβάλ , όπως και εκθέσεις Φωτογραφίας. Έχει συνεργαστεί με Δημόσιους Φορείς και Ιδιωτικές εταιρείες, σε Κρήτη και Αθήνα για διάφορα project. Εργάστηκε ως transformational Coach με χρήστες ουσιών 10 χρόνια, και με παιδιά με καρκίνο. Έχει επιτελέσει τοπική σύμβουλος στο Δήμο Μαραθώνα. Έχει παρουσιάσει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Κίμωλο. Έχει δημιουργήσει το πρώτο Συνέδριο/Φεστιβάλ στην Ελλάδα εμπλέκοντας την Ιατρική με τις τέχνες στο 3o Πανελλήνιο  Forum Ογκολογίας το 2008 στα Χανιά.  Διοργάνωσε την πρώτη πανελλαδική συνάντηση φορέων εξαρτήσεων ( ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω, Α.Α., Νηφάλιοι κ.α.)  σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων το 2006. Διοργάνωσε 3 Φεστιβάλ « Σκέψη και πράξη» για νέους. Για 3 συνεχόμενες χρονιές διοργάνωσε στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού την «μουσική χορωδιακή περιφορά του επιταφίου, στον Άγιο Κωσταντίνο, του Δήμου Μαραθώνα. Διοργάνωσε το Project “Βιογραφική Προπόνηση» στο Μάτι μετα τις Φωτιές για την στήριξη των κατοίκων. Εργάστηκε ως Manager of Students Education στην VIP εκπαίδευση των Ελλήνων της Αμερικής.  και πληθώρα άλλων καινοτόμων δράσεων.  Στο βιογραφικό της είναι εκπαιδεύσεις στρατηγικής, ψυχολογίας, οικονομικών, κ.α. Έχει κάνει διαλέξεις, αρθρογραφίες, διαδικτυακές εκπομπές, Έχει πάρει Βραβείο σε 2 Θεατρικά Σενάρια για παιδιά, από το University Of Laverne και από την UNESCO και έχει κάνει πολλά χρόνια κοινωνική εθελοντική εργασία. Εργάζεται ως σύμβουλος Στρατηγικής επιχειρήσεων και Σύμβουλος Επικοινωνίας.   . Διατηρεί γραφείο και συνεργάζεται για την Διενέργειά νέων Project και Καινοτόμων Ιδεών, αλλά και αναλαμβάνει  ατομικές συνεδρίες Life Coaching. Έχει ειδικευτεί στην διεύρυνση της αντίληψης όσο αφορά το αποτέλεσμα στην συλλογική συνείδηση , που μελετάτε μέσα από τις κοινωνικές αλλαγές στην διάρκεια του χρόνου. Έχει υπάρξει και συνεχίζει, να  είναι πρωτεργάτης πολλών δράσεων που αφορούν την ενεργοποίηση της κοινωνίας των Πολιτών. 

 Κινητό: 6979177824 email: projectsniaf@gmail.com Instagram: niafoes 

Η Καλεσμένη μας:

Η Ζωή Αρβανιτίδου, είναι Κλινική Ψυχολόγος  Ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Λονδίνου << UEL >>. Στην κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει Ψυχοθεραπευτικές & Συμβουλευτικές συνεδρίες στο πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν το ψυχικό τραύμα, τις αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, στις διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές κρίσεων  πανικού, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς & συναισθηματικές δυσκολίες, τις δυσλειτουργίες στις σχέσεις, την ψυχική ενδυνάμωση, την θετική σύνδεση με τον εαυτό με κέντρο την αυτοαγάπη και την αυτοφροντίδα.  Έχει εργαστεί σε γενικά νοσοκομεία, ιδρύματα και ψυχιατρικές κλινικές της Ελλάδας, του Λονδίνου και της Γαλλίας. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία αλλά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια καθώς και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Διατηρεί το ιδιωτικό θεραπευτικό γραφείο της, όπου αναλαμβάνει Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων – Οικογενειακή Θεραπεία – Θεραπεία Ενηλίκων –  Ομαδική Θεραπεία – Συμβουλευτική Γονέων – Θεραπεία Ζεύγους, ενώ πραγματοποιεί και επιστημονικά σεμινάρια, τόσο για τους ειδικούς όσο και για το ευρύ κοινό.

 ΚΙΝΗΤΟ : 6975561653E-MAIL : zoe_arvanitidou@yahoo.gr

Διοργάνωση: Η εταιρεία NIA8 βγαίνει από το Narative Inovation Αpproach που σημαίνει ότι οποιοδήποτε αφήγημα (πρόβλημα, Ιδέα, στόχο κτλ.) η εταιρεία το προσεγγίζει με ένα καινοτόμο τρόπο. Πίσω από το Innovation κρύβεται και το Imagination, το intelligence, το international και άλλα που περιγράφουν το πλαίσιο της εταιρικής σκέψης και υλοποίησης Project. 

Η εταιρεία αναλαμβάνει εκδηλώσεις/ παρουσιάσεις/εκπαιδευτικά σεμινάρια και αλλά. 

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069