Χρήστος Σπίρτζης: Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του βουλευτή Ανατολικής Αττικής KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη: 

Μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη από την πανδημία, είναι η καθολική αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας του ΕΣΥ, των δομών και των ανθρώπων του. 

Σε μια εποχή που οι πολίτες ταλαιπωρούνται από ελλείψεις φαρμάκων, εποχικές λοιμώξεις, γρίπη και covid. 

Ο Συντονιστής του Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ επιβεβαιώνει τις τραγικές ελλείψεις ιατρών, που κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει και  οδηγούν στην επισφαλή λειτουργία του Κ. ΥΓΕΙΑΣ. 

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον παρέδωσε το Κ.Υ ενισχυμένο με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό. Ένα Κ.Υ. απομακρυσμένο από τα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, θωρακίστηκε για πρώτη φορά με υπερηχοτομογράφο, με σύστημα πανοραμικής ακτινογραφίας και μέτρησης οστικής πυκνότητας. Λειτούργησαν με εξαιρετικά αποτελέσματα δυο νέα περιφερειακά ιατρεία στο Περιγιάλι και στα Λεγρενά. 

Το Κ.Υ. στελεχώθηκε με ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και για την ασφαλή εφημερία του υπηρετούσαν 5 μόνιμοι Γενικοί ιατροί-παθολόγοι 3 επικουρικοί και 2 ειδικευόμενοι και ενισχύονταν με τη μετακίνηση ιατρών από τα Κ.Υ. αστικού τύπου που δεν εφημερεύουν. ΟΙ γιατροί του Κ.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ και το υγειονομικό προσωπικό υπερβάλουν εαυτό για να ανταποκριθούν στις σημερινές συνθήκες υποστελέχωσης, με μόνο 5 ιατρούς και ο ένας στη διαδικασία συνταξιοδότησης. 

Οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν είναι με τη δική μας υπογραφή σύμβασης και συνεχίζουν με παρατάσεις συμβάσεων λόγω πανδημίας, με αβέβαιο μέλλον και για τους ίδιους και για τα Κ. Υγείας. Η πρόταση μας για ένταξη τους στο ΕΣΥ και μονιμοποίηση τους δεν εισακούστηκε. 

Σήμερα, που η διεθνής τάση είναι η αύξηση των διαθέσιμων πόρων υπέρ της Δημόσιας Υγείας η Κυβέρνηση απαξιώνει και αποδυναμώνει τις δομές υγείας. 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκα στο αίτημα του Υπ. Υγείας και το ΥπΥποδομών ανέλαβε με την ΚΤΥΠ την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ όλων των Κ.Υ. της Αν. Αττικής με κόστος 2.100.000 ευρώ. Τέσσερα χρόνια μετά από εγκληματική αδιαφορία δεν υλοποιήθηκε τίποτα. Ανταποκρίθηκα στο αίτημα για ανέγερση δευτέρου ορόφου στο υπάρχον Κ.Υ. ΛΑΥΡΙΟΥ με προϋπολογισμό 558.000 ευρώ από το ΠΔΕ του Υπ. Υποδομών. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταπατά το δικαίωμα του πολίτη στην ισότιμη πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας υγείας και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της. 

Ας δηλώσουμε όλοι μας μηδενική ανοχή και αγώνα ανατροπής των σχεδίων τους. 

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069