Δενδροφύτευση στο λόφο της Αγίας Ειρήνης Π. Φώκαιας

Από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου

Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, από το Δημοτικό Σχολείο Π. Φώκαιας και την Τοπική Κοινότητα. Η δράση αποτελεί συνέχεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης «Πλανήτης Γη, καλεί SOS» που είχε συνδιοργανωθεί από τη Φωκαέων Πολιτεία και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος, με την αρωγή του δήμου Σαρωνικού.

Στο πλαίσιο αυτό οι μικροί μαθητές «υιοθέτησαν» το λόφο της Αγ. Ειρήνης στην Παλαιά Φώκαια και προχώρησαν στην φύτευση τριάντα δέντρων και ογδόντα θαμνοειδών. Τα νέα φυτέματα ενισχύθηκαν με εδαφοβελτιωτικό που παράγεται από πιλοτικό πρόγραμμα που εκπονεί ο δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Χασάπη.

Η δενδροφύτευση έγινε με τη στήριξη της Πολιτικής Προστασίας δήμου Σαρωνικού και του αρμόδιου αντιδημάρχου Μπάμπη Γαλάνη καθώς και του αντιδημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου, και εκτός από τους μικρούς μαθητές, συμμετείχε στη δράση η Φωκαέων Πολιτεία με τη Ζαχαρώ Φραντζέσκου, το τοπικό συμβούλιο, ο χωρικός αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης και ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069