Ένωση Επαγγελματιών Δήμου Μαραθώνα : Ως Εδώ! Δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος ευθυνών, για το 4ο κύμα της πανδημίας .

0

Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα

Αγαπητοί/ες , χαιρετίζουμε τους χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, που συμμετείχαν καθολικά στο κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16/1 στο Δήμο Μαραθώνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αττική, οι μαζικές κινητοποιήσεις στο Κέντρο της Αθήνας και επίσης σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μενίδι, έδωσαν δυναμική απάντηση στις πολιτικές αποφάσεις που μας έφεραν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Εκατοντάδες επαγγελματίες από την εστίαση και άλλους κλάδους, βροντοφωνάξαμε : Ως Εδώ! Δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώσετέ τις ευθύνες, για το 4ο κύμα της πανδημίας που επελαύνει.

Δεν διαδίδουμε τον κορονοϊό, ούτε ευθυνόμαστε για την πίεση στο σύστημα υγειάς, δεν μπορούμε να κλείσουμε την πανδημία έξω από το μαγαζί μας. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε γιατί, οι κυβερνώντες έκαναν ελάχιστα μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των μεγάλων εργασιακών χώρων, όπου συνωστίζεται μεγάλος αριθμός του πληθυσμού και αποτελεί ίσως τον βασικότερο παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας.

Στείλαμε στο καλάθι των αχρηστών την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει «κόντρα» μεταξύ των επαγγελματιών της εστίασης και των άλλων κλάδων. Γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι οι μεγάλοι όμιλοι καρπώθηκαν τις ενισχύσεις και την μερίδα του λέοντος του τζίρου του τελευταίου διαστήματος. Οι μικροί, όσοι από αυτούς, εντάχθηκαν στα περιορισμένα κυβερνητικά μέτρα είδαν τα «βοηθήματα» να εξανεμίζονται στα μπιλιέτα της εφορίας, των ταμείων και των τραπεζών.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να ενώσουν την φωνή τους ανεξάρτητος κλάδου! Μαζί ακουγόμαστε πιο δυνατά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος. Για μέτρα που θα επιτρέψουν στα μικρομάγαζα του Δήμου μας να ανασάνουν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, ενίσχυση του Κ.Υ Νέας Μάκρης, γενικό δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική,μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.
 Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.
 Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
 Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
 Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100%.
 Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.
 Καμία διακοπή ρεύματος.
 Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους
επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
 Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες
 Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Το ΔΣ

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *