Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα στην Αν. Αττική

Την ανησυχία του για τα συνεχόμενα περιστατικά ανομίας και εγκληματικότητας στην Ανατολική Αττική εκφράζει με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Με αφορμή το τελευταίο σοβαρό περιστατικό στην περιοχή της Αρτέμιδας, όπου το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 6 άτομα δολοφονήθηκαν κατόπιν ανταλλαγής πυροβολισμών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από το Υπουργείο να δράσει προκείμενου οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής να σταματήσουν να ζουν με το φόβο.

Με δεδομένο τις συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων της περιοχής και τη μείωση του στελεχιακού δυναμικού και τον περιπολιών, η αστυνόμευση της Ανατολικής Αττικής έχει καταστεί ανέφικτη, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το πρόσφατο περιστατικό στην Αρτέμιδα είναι ακόμα μια έκφανση βαριάς εγκληματικότητας στην Ανατολική Αττική. Το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητας μας. Είναι για εμάς προτεραιότητα και δεν το εκχωρούμε σε κανέναν. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων στην Αν. Αττική, την υποστελέχωση τους, τις μειωμένες νυχτερινές περιπολίες και τον σχεδιασμό του Υπουργείου ώστε να αποκατασταθεί αυτό το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης, ενώ μπορείτε να τη βρείτε και ΕΔΩ.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069