Γεώργιος Ζορμπάς : Ποιος είναι ο καταλληλότερος Δήμαρχος και γιατί [video]

Εκλογική κουβέντα με τον Γεώργιο Ζορμπά Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Μαραθώνα
Με την Ευγενία Αθηνά Φώη συνεργάτη της εφημερίδας ΖΩ.

Ο κ. Γεώργιος Ζορμπάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Μεγάλωσε μεταξύ Νέας Μάκρης και Μαραθώνα από όπου καταγόταν οι γονείς του. Σπούδασε Ιατρική στην Ρουμανία, και έκανε ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Έπειτα συνέχισε το μεταπτυχιακό του στην διοίκηση μονάδων υγείας στο γαλλικό Ινστιτούτο. Πήρε την ειδικότητα του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο , και διετέλεσε και αγροτικός γιατρός στην Αλεξανδρούπολη. Τέλειωσε την στρατιωτική του Θητεία ως ιατρός στα ΚΑΥ στον Άγιο Ανδρέα. Είχε δικό του Ιατρείο, και έχει συνεργαστεί με πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία. Έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις εκ τον οποίον και στο National Library of Medicine/ National Center for biotechnology information.

O κ. Ζορμπάς είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που εργάζεται από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως επίσης ασχολείται και με την πολιτική.
« Η πολιτική είναι κάτι που με εμπνέει και μου δίνει όραμα για το μέλλον, παρόλα αυτάείναι κάτι σοβαρό που εμπεριέχει μεγάλες ευθύνες, εμένα προσωπικά με εξιτάρει ι να μπορώ να κάνω κάτι για την περιοχή μου»
Ο κ. Ζορμπάς είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Τζήμα αναισθησιολόγο και έχει 2 παιδιά τον Σωτήρη 13 ετών και την Νικολέτα 4 ετών.

κ. Ζορμπά είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνετε στις εκλογές, είχατε εκλεγεί το 2019 πρώτη φορά και
μάλιστα ένας από τους πρώτους, να υποθέσουμε ότι τελικά σας κέρδισε η πολιτική
;


Χαμογελώντας απαντά . Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική και η Ιατρική μοιάζουν αρκετά. Έχουν κάτι κοινό. Την προσφορά στον συν-άνθρωπο .Η Ιατρικη είναι ένα λειτούργημα που σώζει ανθρώπινες ζωές, και αλλάζει ζωές , η πολιτική μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με άλλο τρόπο. Αυτό με κέρδισε τελικά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διοικηθεί ένας Δήμος;

Υπάρχουν αρκετά ικανοί άνθρωποι, βέβαια βαρύτητα θα πρέπει να δώσουμε στο ρόλο του Δημοτικού συμβούλου, και όχι μόνο στο ρόλο του Δημάρχου. Αυτό ισχύει για όλες τις παρατάξεις. Μια ομάδα ικανών ανθρώπων, όποιον και αν έχουν Δήμαρχο, μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό έργο. Διότι στο
τέλος της ημέρας, αυτό είναι το οποίο θα ορίσει ένα ενεργό ή μη ενεργό δημοτικό συμβούλιο. Οπότε ας ψάξουμε τους ανθρώπους, τις σκέψεις τους, το ρόλο τους, και μετά ας αποφασίσουμε ποιο θα είναι το ιδανικό δημοτικό συμβούλιο.

Ποιος είναι ο ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων;

Ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων είναι είτε να ψηφίζουν θετικά είτε αρνητικά, τις εισηγήσεις των θεμάτων που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης να προτείνουν ή να μην προτείνουν πράγματα. Συνήθως μέσα στην τετραετία κάποιος δημοτικός σύμβουλος, περνάει από τη θέση είτε αντιδημάρχου,
είτε προέδρου, στην ΚΕΔΜΑ, στο Τετράπολις και στο ΔΗΘΕΜΑ. Εκεί λοιπόν, μαθαίνει κάποιος πώς λειτουργεί ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος;

Είναι πολύ σημαντικό ένας δήμαρχος, να έχει περάσει από όλα αυτά ούτως ώστε να έχει την εμπειρία, πριν διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Μόνο έτσι τα έργα μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και πιο σωστά. Είναι σημαντικό κάποιος να μην είναι πολιτικά άπειρος, διότι η εμπειρία δεν κληρονομείται,
αποκτάται. Και το λέω αυτό διότι και εγώ την προηγούμενη τετραετία, εκλέχθηκα για πρώτη φορά και θεωρούσα τον εαυτό μου πολιτικά άπειρο. Όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης, Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θέτω ξανά υποψηφιότητα, με την παράταξη “Πορεία Πράξης”, και υποψήφιο Δήμαρχο το Στέργιο Τσίρκα.

Γεώργιος Ζορμπάς – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα