Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος «τρέμει» τον πρίγκιπα Χάρι – Ο λόγος που επιθυμεί ανακωχή

Συνεχίζεται το ψυχόδραμα στη βρετανική βασιλική οικογένεια
ΑΡ

Σε ένα πρόσφατο ιδιωτικό δείπνο για φίλους που παρέθεσαν ο Κάρολος και η Καμίλα στο Clarence House, οι καλεσμένοι του Βασιλιά έμειναν έκπληκτοι από την προφανή απροθυμία του να αντιμετωπίσει τον γιο του Χάρι για τις αποκαλύψεις και την απιστία του στην «οικογένεια». Μπροστά στις πολλαπλές συκοφαντίες, την αδιακρισία και τις προκλήσεις, ο βασιλιάς Κάρολος πρόδωσε μια από τις βασικές του αδυναμίες: μια συνταγματική απροθυμία να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τα προσωπικά προβλήματα.

Αντί να πολεμήσει για μια σημαντική αρχή, ο Κάρολος αποκάλυψε στους καλεσμένους του, ότι προτιμά να αποφύγει μια πικρή μάχη. Και έτσι δεν προκάλεσε έκπληξη η πρόταση για μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής, με «πηγές» του Παλατιού να λένε ότι ο βασιλιάς μπορεί να αγνοήσει την προδοσία και τον δόλο του Χάρι και να επιδιώξει «συμφιλίωση» παραδεχόμενος τα λάθη του.

Μια τέτοια πρόταση πρέπει να συγκλόνισε πραγματικά τους μοναρχικούς κύκλους της Βρετανίας. Η ιδέα ότι μπορεί να υποκύψει στην πίεση του μικρότερου γιου του δείχνει ότι οι αξιωματούχοι του Μπάκιγχαμ φοβούνται ότι χάνουν τον έλεγχο της αφήγησης.

Οι αποκαλύψεις και η ενοχή

Η αποκάλυψη που μπορεί κάλλιστα να τους έδωσε τη μεγαλύτερη παύση ήταν ο ισχυρισμός του Χάρι ότι είχε αφαιρέσει το μισό τελευταίο χειρόγραφο λόγω του μήκους του, σαφές υπονοούμενο είναι ότι υπάρχουν άλλες 400 σελίδες με ντροπιαστικές αποκαλύψεις και κατηγορίες που θα μπορούσαν να δημοσιευτούν στο εγγύς μέλλον. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Κάρολο ότι ο Χάρι μόλις και μετά βίας έχει «ξύσει την επιφάνεια» του ταραγμένου γάμου του με την Νταϊάνα, τη δύσκολη σχέση του με τους γονείς του και τη σχέση του με την Καμίλα. Ο Βασιλιάς ξέρει ότι έχει καλούς λόγους να φοβάται τον γιο του.

Η αποφασιστικότητα του Καρόλου εξασθενεί επίσης από την ενοχή. Έχει αρκετή επίγνωση του εαυτού του για να συνειδητοποιήσει ότι, στον απόηχο του θανάτου της Νταϊάνα, ήταν κάθε άλλο παρά ο υποστηρικτικός πατέρας που θα έπρεπε να ήταν.

Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και στις σχολικές διακοπές, ο Χάρι έμενε με τη νταντά του στο Χάιγκροβ ενώ ο πατέρας του κυνηγούσε τα δικά του ενδιαφέροντα ή φώλιαζε σε άλλο σπίτι με την Καμίλα. να από τα πιο οδυνηρά -και αποκαλυπτικά- αποσπάσματα που αποδίδονται στον Κάρολο στο βιβλίο του Χάρι είναι η έκκληση του Βασιλιά προς τους γιους του μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου: «Παρακαλώ, παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια δυστυχισμένα».

Με αυτή τη φράση, ο Κάρολος αποκάλυψε την ευαλωτότητά του. Η βασιλεία του, φοβόταν, ότι θα μπορούσε να «ναυαγήσει» από τον Χάρι και τη Μέγκαν. «Ακριβώς όπως ταπείνωσε τον ίδιο της τον πατέρα και έδιωξε την οικογένειά της και πολλούς φίλους, η Μέγκαν εμφανίζεται εκδικητική εναντίον της οικογένειας του Χάρι» γράφει η Daily Mail. Ως κάποια που έχει γνωρίσει την επιτυχία στον «ανθρωποφάγο» κόσμο της αμερικανικής τηλεόρασης, η Μέγκαν μπορεί να διαισθάνεται την αδυναμία ένα μίλι μακριά και ο Κάρολος της «μυρίζει θετικά».

Αλλά ο Κάρολος θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη θέση και τη δημοτικότητά του στον βρετανικό λαό, εάν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Σάσεξ. Η πλειονότητα των υπηκόων του, εξοργισμένη από την απιστία του Χάρι, θα αποδοκίμαζε τυχόν παραχωρήσεις προς τους «αντάρτες» του Μοντεσίτο, αλλά ο Γουίλιαμ και η Κέιτ σίγουρα δεν θα συνεργάζονταν με καμία ταπεινωτική συγγνώμη

Σάσεξ εναντίον Κέμπριτζ

Γιατί οι Κέμπριτζ έχουν υποστεί το κύριο βάρος των επιθέσεων των Σάσεξ. Σε όλες τις συνεντεύξεις τους, η Μέγκαν και ο Χάρι – ίσως ασυνείδητα – αποκάλυψαν τη ζήλια τους για τους διαδόχους του θρόνου. Ακόμη και πριν από τον αστραφτερό γάμο της, η Meghan φαίνεται να ήταν εξοργισμένη από το γεγονός ότι η Kέιτ την ξεπέρασε, τόσο στην ιεραρχία όσο και σε ό,τι αφορά τα προνόμια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κέιμπριτζ έχουν βάσιμους λόγους να υποπτεύονται την αυθεντικότητα της επιθυμίας του Χάρι για συμφιλίωση. Για τα συμφέροντα της μοναρχίας, ο Ουίλιαμ και ο Κάρολος συμφιλιώθηκαν μόλις πρόσφατα. Ως αυτόπτης μάρτυρας της αγωνίας της μητέρας του για τη μοιχεία του Καρόλου, ο Ουίλιαμ πάντα δυσκολευόταν να είναι ζεστός απέναντι στη μητριά του.

Τώρα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εκείνος ή η Κέιτ μπορούν να δουν κάποιο πλεονέκτημα στο να υποκύψουν στις απαιτήσεις του Χάρι. Οι παραχωρήσεις, πιστεύουν, θα οδηγήσουν μόνο σε περαιτέρω κατηγορίες. Ο Βασιλιάς και οι σύμβουλοί του, θεωρεί ο Ουίλιαμ, βαδίζουν σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Η συζήτηση για τη συμφιλίωση είναι αντικατοπτρισμός. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την πλήρη συνθηκολόγηση και τη νίκη.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069