Ίλιον: Έρευνα για την επίθεση του καθηγητή σε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Έρευνα έχει διατάξει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το συμβάν στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Ίλιον, όπου καθηγητής επιτέθηκε σε μαθητή της Α’ Γυμνασίου επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Κύμα συμπαράσταση από συμμαθητές

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει προκαλέσει το αισχρό σχόλιο καθηγητή σε παιδί που φορούσε φούστα στο σχολείο και μάλιστα εν ώρα μαθήματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής αποκάλεσε τον μαθητή «ντροπή της κοινωνίας».

Οι μαθητές του σχολείου στον Ίλιον όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, αντέδρασαν στο σχόλιο το καθηγητή. Σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρανς συμμαθήτριά τους, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου προσήλθαν στο σχολείο με ρούχα που «δεν έχουν φύλο». Τα αγόρια φόρεσαν φούστα ενώ τα κορίτσια γραβάτα.

Με σύνθημα «τα ρούχα δεν έχουν φύλο» τα παιδιά του σχολείου υπερασπίστηκαν τη συμμαθήτριά τους, και πέρασαν ένα μήνυμα κατά του σεξισμού και του ρατσισμού.

Η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη ανάρτησε σχετικά

«Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια τρανς συμμαθήτριά τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν τη φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή.

Είμαστε μαζί τους»

Πηγή: ethnos.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069