Ολική επαναφορά για Bitcoin και Ethereum μετά τη «βουτιά»

Ασανσέρ η αγορά crypto με το Bitcoin (+18%) και το Ethereum (+22%) να αντιστρέφουν την εικόνα της προηγούμενης μέρας. Ποιο κρυπτονόμισμα είδε νέο υψηλό. Τι απαντούν οι bitcoiners στο ερώτημα για το καλύτερο hedging στον πληθωρισμό.

Ανακάμπτει η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά την σημαντική χθεσινή υποχώρηση. Το Bitcoin βρίσκεται πλέον στις 49.000 δολάρια, 18% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που σημείωσε χθες.

Ανάλογη εικόνα έχουμε και για τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum. Όπως δείχνει το παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, η ανάκαμψη που είχε το δεύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Από τα χθεσινά χαμηλά των 3.470 δολαρίων ανέβηκε 22%.

Η διαφορά στην αντίδραση δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Όπως είχαμε αναφέρει πριν μια εβδομάδα, στο διάγραμμα του ζεύγους Bitcoin – Ethereum (σ.σ. η τιμή του Bitcoin έναντι της τιμής του Ethereum) είχε δημιουργηθεί ένας τριγωνικός σχηματισμός. Είχαμε επισημάνει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Αν η τιμή ξεπεράσει την πάνω μοβ γραμμή που οριοθετεί την πάνω πλευρά του τριγωνικού σχηματισμού (κάτι που πραγματοποιήθηκε), τότε η διάσπαση είναι πολύ πιθανό να σημάνει πως το Ethereum θα κινηθεί ανοδικά έναντι του Bitcoin.

Η εξαίρεση του LUNA

Χθες είχαμε όλα τα κρυπτονομίσματα σε σημαντικά ποσοστά πτώσης; Όχι ακριβώς. Υπήρξε ένα, ανάμεσα στα κυριότερα, που ξεχώρισε. Όχι μόνο ανέκαμψε άμεσα, αλλά σημείωσε και νέο υψηλό, όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα.

Αναφερόμαστε στο Terra (LUNA) όπου διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 78 δολάρια, ένα μόλις δολάριο κάτω από την ιστορική κρυφή του. Τι κάνει το token LUNA τόσο ισχυρό; Η μοναδική αρχιτεκτονική του. Πρόκειται ένα πρωτόκολλο για stablecoin, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνολογίας των έξυπνων συμβολαίων έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό που προσαρμόζεται αυτόματα στις διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς.

Το Terra διαθέτει διάφορα stablecoins, δηλαδή κρυπτονομίσματα που διατηρούν σταθερή ισοτιμία με το δολάριο ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το πρωτόκολλο υποστηρίζει τη λειτουργία καταθέσεων και αναλήψεων, όπως ένας παραδοσιακός λογαριασμός ταμιευτηρίου, με μια σημαντική διαφορά για τον καταθέτη: δίνει πραγματικές αποδόσεις.

Πώς τα καταφέρνει; Ο τρόπος που είναι δομημένο και λειτουργεί είναι ιδιοφυής. Αν το UST, το stablecoin που διαθέτει και έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το δολάριο εμφανίσει αυξημένη ζήτηση, τότε θα ανέβει και η τιμή του, για παράδειγμα 10%. Ωστόσο δεν το θέλουνε αυτό, επειδή πρέπει να είναι σε αναλογία ένα UST με ένα αμερικάνικο USD. Τι κάνουν λοιπόν; Αυξάνουν την διαθέσιμη ποσότητα των tokens, έτσι ώστε να ισορροπήσει η τιμή. Κατόπιν οι κάτοχοι των Luna μετατρέπουν τα token τους σε UST, πουλώντας τα στην υψηλότερη τιμή που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. Έτσι μειώνεται και πάλι η διαθέσιμη ποσότητα των UST και ταυτόχρονα οι κάτοχοι του βγάζουν κέρδος από τη διαφορά. Στο παράδειγμα μας το 10%.

Bitcoin VS χρυσός και S&P 500

Ένα άλλο ενδιαφέρον διάγραμμα είναι το παρακάτω. Προέρχεται από το http://pricedingold.com/bitcoin/ και μας δείχνει την πορεία της τιμής του Bitcoin σε σχέση με τον χρυσό. Ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν το Bitcoin είχε μόλις περίπου 11 δολάρια και αναλογούσε σε λιγότερο από 1 γραμμάριο χρυσού.

Τέλος, είναι μάλλον σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα πολυδιαφημιζόμενα νέα υψηλά που πραγματοποιεί ο δείκτης S&P500 να μην ισχύουν, αν τα δούμε σε πραγματικές τιμές. Από το 1997 η απόδοση είναι κοντά στο μηδέν, αν συνυπολογίσουμε στις τιμές την αύξηση του δείκτη της ποσότητας M2 του δολαρίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δύσκολα θα μπορεί να αντικρούσει κάποιος το επιχείρημα των Bitcoiners πως αν ο πληθωρισμός αποτελεί το πρόβλημα, το Bitcoin είναι η λύση.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια ξαναρχίσανε. Διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και τα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πως δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματα σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν θα έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

Πηγή: euro2day.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069