ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία

Την ευκαιρία να συζητήσει με αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Ανατολική Αττική, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος παρακολούθησε ένα διαφορετικό αγώνα, έναν αγώνα Boccia, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παιανίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν «πρωτοβουλίες που θα διαμορφώνουν μια κοινωνία πραγματικά συμπεριληπτική, για την οποία η θεσμική εκπροσώπηση των ΑΜΕΑ οφείλει να έχει λόγο και ρόλο, να ακούγεται».

Αναλυτικά η δήλωση του: 

«Είχα τη χαρά να βρεθώ χθες, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παιανίας, σε έναν αγώνα διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Έναν αγώνα Boccia υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Και στο πλαίσιο αυτού, να συζητήσω με τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη δική τους δύσκολη καθημερινότητα, για τις ανάγκες στήριξης της προσπάθειας τους, αλλά και για τις ευρύτερες διεκδικήσεις των ατόμων με κινητική αναπηρία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όπως και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τον προσωπικό βοηθό, που για τα άτομα με αναπηρία, είναι ζωτικής σημασίας.

Οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες που θα διαμορφώνουν μια κοινωνία πραγματικά συμπεριληπτική, για την οποία η θεσμική εκπροσώπηση των ΑΜΕΑ οφείλει να έχει λόγο και ρόλο, να ακούγεται.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, μας κάνουν περήφανους. Ας κάνουμε και εμείς τα αυτονόητα. Και όχι μόνο κάθε 3η Δεκέμβρη».

Γραφείο Τύπου

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069