Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων – Ισίδωρος Μάδης: Αντιμετωπίζουμε τα ζώα με ανθρώπινους όρους, με αγάπη και στοργή

Στον αγιασμό του Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Το Διαδημοτικό Καταφύγιο κατασκευάζεται στη θέση Βαλαδόπορτα στο Μαρκόπουλο και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων των δήμων μελών του ΣΒΑΠ, εξορθολογίζοντας το κτηνιατρικό κόστος και θέτοντας τις βάσεις για μια οργανωμένη προσπάθεια υιοθεσίας.

Ο Δήμος Παιανίας έγινε μέλος του ΣΒΑΠ το 2020 με πρωτοβουλία του Ισίδωρου Μάδη ο οποίος αντιλήφθηκε τα οφέλη για την τοπική κοινωνία από τη συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια 15 δήμων. 

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπει τη δημιουργία 80 θέσεων για την περίθαλψη αδέσποτων σκύλων ενώ στόχος του Συνδέσμου είναι αυτοί στη συνέχεια να προωθούνται για υιοθεσία αντί της επανατοποθέτησης στο σημείο που περισυλλέγησαν όπως συμβαίνει έως σήμερα. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2024 ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την στελέχωση του καταφυγίου με εξειδικευμένο προσωπικό. Στα σχέδια του Συνδέσμου είναι η περαιτέρω επέκταση του ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας χώρων για γάτες. 

«Επιμονή, πείσμα, αποτέλεσμα» σχολίασε ο Ισίδωρος Μάδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφερόμενος στο τρίπτυχο που οδήγησε στην επιτυχία ενώ ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΒΑΠ για την πρωτοβουλία και το όραμα. Ο Δήμαρχος Παιανίας εξήγησε πως το πρόβλημα των αδεσπότων επιβαρύνει ιδιαιτέρως την Ανατολική Αττική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες: «φεύγουν διακοπές και εγκαταλείπουν τα ζώα τους καθοδόν για τα λιμάνια. Είναι οι δήθεν φιλόζωοι που συμπεριφέρονται απάνθρωπα. Με θλίβει το γεγονός πως κάποιοι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως παιχνίδι». Ο Ισίδωρος Μάδης επεσήμανε ότι η οικονομική συμμετοχή του Δήμου Παιανίας για τη λειτουργία του καταφυγίου είναι μικρότερη από τις δαπάνες που σήμερα γίνονται. «Εμείς αντιμετωπίζουμε τα ζώα με ανθρώπινους όρους. Με αγάπη και στοργή» τόνισε.

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069