Βέροια: «Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα κρίνει την υπόθεση»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης της 29χρονης η οποία κατηγορείται για τη θανάτωση του βρέφους της.

Ο δικηγόρος Αντώνης Μπιδέρης μας ενημέρωσε ότι σήμερα το πρωί, περί τις 10:15, όταν έφτασε στο κρατητήριο για την καθιερωμένη συνάντηση με την πελάτισσά του, δεν τη βρήκε εκεί καθώς είχε ήδη μεταφερθεί από τους αστυνομικούς του ΑΤ Βέροιας στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τελεστεί η ψυχιατρική πραμγατογνωμοσύνη, όπως διατάχθηκε από τον κύριο ανακριτή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της το πόρισμα του πραγματογνώμονα θα είναι καθοριστικό στην έκβαση της ποινικής αυτής δίκης, καθώς θα σταθμίσει τη δυνατότητα καταλογισμού της πράξης που αποδίδεται στην 29χρονη.

«Στις 10:15 επιχείρησα να βρεθώ στο κρατητήριο για την καθιερωμένη συνάντηση με την εντολέα μου ωστόσο μου ανακοινώθηκε ότι μετήχθη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξεταστεί από τον πραγματογνώμονα ψυχίατρο. Με πολύ μεγάλη αγωνία αναμένουμε το πόρισμα, αυτό, καθώς το ζήτημα του καταλογισμού είναι αυτό που θα ορίσει τον βαθμό της τιμωρίας της, εφόσον από τα δικαστήρια κριθεί ένοχη», σημειώνει ο Αντώνης Μπιδέρης.

Σε πρώτη φάση, από την ψυχιατρική αξιολόγηση αναμένεται να αποφασιστεί εάν η 29χρονη θα νοσηλευθεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική κλινική ή θα κρατηθεί σε άλλη γυναικεία πτέρυγα φυλακών της χώρας.

«Χθες στο σημείο της πράξης και στα πρώτα 10 λεπτά της επαφής της με τον κύριο ανακριτή, για πρώτη φορά ανέφερε ότι το παιδί βρέθηκε στα νερά όχι επειδή ξέφυγε της προσοχής της. Παρά το ότι είχε σχεδιαστεί η αναπαράσταση, αυτή δεν χρειάστηκε να γίνει, καθώς η όλη πράξη περιορίστηκε σε αυτοψία και συνέχεια της ανάκρισής της από τον κύριο ανακριτή», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι το παιδί της είναι ζωντανό και αρνείται κατηγορηματικά την ανθρωποκτόνο πρόθεση…

«Έριξα το παιδί μου στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, δεν επιθυμούσα το θάνατο του, ήλπιζα ότι κάποιος θα το σώσει, μου λένε όλοι ψέματα το παιδί δεν πέθανε, το παιδί μου ζει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι εξελίξεις αναμένεται να καθοριστούν από το πόρισμα που θα δημοσιευτεί εντός των επόμενων 10 ημερών.

Πηγή: newsbomb.gr

Διεκπεραιώσεις παντώς τύπου

site: kepiteasy.gr ή καλέστε μας στο 2104406069